AIM Verdiepingsdag: starterstraining plus

Voor wie?

Trainingsdag bestemd voor docenten Frans (vmbo, havo, vwo, gym) die net met AIM zijn begonnen en hun kennis en vaardigheden willen verdiepen.

Doel en resultaat

Het doel is om de kenmerken van de AIM-didactiek op te frissen en in te laten slijten aan de hand van eigen en gefilmde lessituaties. U maakt kennis met het lesmateriaal en de werkvormen uit de rest van het eerste leerjaar. Docenten die deze cursus hebben gedaan geven aan dat ze meer verschillende werkvormen kennen, beter kunnen differentiëren, minder docentgestuurd hebben leren werken en weten wat er nodig is om (nog) meer rendement uit hun AIM-lessen te halen.

Inhoud en werkwijze

Op deze trainingsdag frissen we de inhoud van de Startersdag op, oefent u met nieuwe werkvormen, staan we stil bij ervaringen van deelnemers (aan de hand van videomateriaal) en blikken we door middel van allerlei oefeningen vooruit op de lessen die het komende half jaar voor de deur staan. Ook laten we zien hoe u makkelijker kunt differentiëren en minder docentgestuurd kunt werken. U werkt de hele dag intensief in kleine groepen, waardoor een veilige sfeer ontstaat waarin iedereen ruimte heeft voor persoonlijke vragen.

Reacties van cursisten

"Veel praktische dingen geleerd, erg fijn!"
"Erg blij met de materialen: oefentypologie."
"Inhoudelijk meer diepgang, zeker nu ik zelf aan het ‘aimen’ ben."

Praktische informatie

Datumwoensdag 30 oktober 2019 of 6 november 2019 (max. 10 deelnemers per groep)
Tijd
10.00 -16.00 uur
PlaatsVrije Universiteit (hoofdgebouw), De Boelelaan 1105, 1081 HV Amsterdam
CursusleiderJ. Spreen
Prijs€ 335,= inclusief koffie/thee, lunch en materiaal
Contacte.vander.berg@vu.nl
InschrijvenDigitaal of per inschrijfformulier tot uiterlijk vier weken voor aanvang studiedag; neem daarna eerst contact op (020) 598 9240 of e.vander.berg@vu.nl