Over de VU Lerarenacademie

banner_over_de_vulerarenacademie

VU Lerarenacademie: opleiden en professionaliseren, onderzoeken en begeleiden


Van bevoegd leraar worden tot werken aan onderwijsinnovatie en schoolontwikkeling: bij de VU Lerarenacademie ben je aan het juiste adres voor opleiding en professionalisering voor (aankomende) leraren, schoolopleiders, lerarenteams en managers in het vo en mbo.

Het onderwijs bepaalt hoe de wereld van morgen eruitziet. In de visie van de VU Lerarenacademie begint goed onderwijs bij een doorlopende professionele ontwikkeling van leraren, die gefaciliteerd wordt door het opleidingsbeleid van de school.
 
Sterke en veilige leeromgevingen
Vandaag de dag wordt veel van leraren gevraagd als gevolg van de diverse leerlingenpopulatie, betrokken ouders, een roerige maatschappelijke context en veranderend overheidsbeleid. Wij, de opleiders en trainers van de Lerarenacademie, willen leraren in het vo en mbo ondersteunen bij hun uitdagende en vaak veeleisende beroep.
Wij voelen ons betrokken bij de Nederlandse onderwijspraktijk en daarom zetten wij onze kennis en expertise graag in om leraren(teams) te trainen, begeleiden of op te leiden bij het creëren van sterke en veilige leeromgevingen, zodat leraren er plezier in houden om de nieuwe generatie te inspireren en leerlingen zich optimaal kunnen ontwikkelen.
 
De VU Lerarenacademie biedt opleidingen en cursussen in open inschrijving en professionaliseringstrajecten voor aankomende, startende en ervaren leraren, schoolopleiders, school- of teamleiders en zorgcoördinatoren. Het eigen loopbaanpad*, leer- of ontwikkelingsdoel staat daarbij centraal. Bij ons werk gebruiken wij de laatste academische inzichten en best practices - afgestemd op de schoolcontext - zodat een traject daadwerkelijk leidt tot duurzame versterking van de beroepspraktijk. Waar mogelijk onderzoeken wij samen met scholen het resultaat van de trajecten of innovaties.
 
*Zie ook: https://www.beroepsbeeldvoordeleraar.nl/

Maatwerk en incompany
Heeft u een specifieke leervraag? Of wilt u een bestaand traject in uw eigen organisatie aanbieden? Onze dienstverlening is vaak maatwerk. Onze opleider/adviseur denkt graag vrijblijvend met u mee over de leerdoelen en resultaten van het traject. Aan een oriënterend gesprek voor een cursus of training op locatie, begeleidingstraject, advies of praktijkgericht onderzoek zijn geen kosten verbonden. U ontvangt op basis van uw vraag een offerte op maat. Na opdrachtbevestiging gaan we aan de slag. Neem voor vragen, informatie of een afspraak contact op met één van de teamleiders van de VU Lerarenacademie: Adam Handelzalts, a.handelzalts@vu.nl, of Wilma Jongejan, w.jongejan@vu.nl.
 

Waarom de VU lerarenacademie?

  • Breed aanbod voor verschillende loopbaanpaden 
  • Deskundige opleiders met onderwijservaring   
  • Actuele wetenschappelijke inzichten vertaald naar de praktijk 
  • Maatwerk, incompany én open inschrijving 
  • Leren van en met elkaar in professionele leergemeenschappen 
  • Deelnemers brengen eigen casussen in 
  • Veel aandacht voor begeleiding en coaching op de werkvloer 
  • Onderzoek naar het resultaat van de trajecten of innovaties